Minister Smet opent nieuwe vleugel van Stedelijke Basisschool Desselgem

Redactie KW

De nieuwe vleugel komt in de plaats van een grote houten chalet die vroeger dienst deed als refter.

Op het gelijkvloers bevinden zich twee kleuterklassen en een peuterklas met polyvalente zaal, die door de kleuters ook als refter gebruikt zal worden. Een zorgklasje en een refter voor de leerlingen van de lagere school situeren zich op de eerste verdieping. De kleuters en peuters kregen ook een nieuwe aangepaste speelzone met rubbervloer en speeltuigen. De stad Waregem heeft ruim 1.500.000 euro geïnvesteerd, waarvan 70 procent gesubsidieerd door AIGON.

De Stedelijke Basisschool Desselgem heeft ruim 15 jaar moeten wachten op de realisatie van het project. “De gemiddelde wachttijden voor scholen bedraagt zeven tot acht jaar”, zegt minister Pascal Smet (sp.a). “We doen er alles aan om die wachttijden te beperken. Om daar in te slagen, hebben we meer geld nodig en dat hebben we op dit moment niet.”

Pascal Smet zet volgens gemeenteraadslid Mario Verhellen (sp.a) zwaar in op de stedelijke onderwijsinfrastructuur in Waregem. “Maar liefst zeven bouwprojecten voor scholen zijn lopende of reeds afgewerkt door de Vlaams minister van Onderwijs.”

(BWD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier