Minister Smet bezoekt socio-cultureel integratiecentrum in Waregem

Redactie KW

Vlaams minister van jeugd Pascal Smet was vanmorgen te gast bij Darussalam, een socio-cultureel integratiecentrum in Waregem. Dat is een initiatief van Marokkaanse ouders die hun kinderen een zinvolle tijdsbesteding willen geven. De minister bezoekt markante jeugdprojecten in heel Vlaanderen.

In het socio-cultureel centrum Darussalam kan jong en oud terecht voor sportactiviteiten, workshops, lezingen, spelletjes, filmavonden enzovoort. Het project werd opgestart door Marokkaanse ouders die jongeren een nuttig en leuk alternatief voor de straat willen bieden. Klassieke jeugdbewegingen zoals Chiro en Scouts zijn vaak nog te hoogdrempelig voor allochtone jongeren.

De minister vindt dit alvast een goed begin en is ervan overtuigd dat de allochtone jongeren later zullen doorstromen naar de klassieke jeugdbewegingen. Minister Smet: “Vroeger had je ook de arbeidersbeweging, de vrouwenbeweging, de holebibeweging, die zijn allemaal begonnen met samen zitten en nadien zijn die uitgezwermd naar andere verenigingen en ook dat zal hier gebeuren, allochtone jongeren zullen doorstromen naar andere verenigingen.”

Minister Smet bezoekt socio-cultureel integratiecentrum in Waregem

Bekijk hier de reportage

(BIE/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier