Minister Schauvliege huldigt overleden ere-conservator en kunstkenner Willy Van den Bussche

© PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft zondag hulde gebracht aan de zaterdag in de VS overleden kunstkenner en ereconservator Willy Van den Bussche.

“Onder meer als conservator van het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst in Oostende genoot Willy Van den Bussche bijzondere waardering in de beeldende kunstsector”, zo laat minister Schauvliege weten in een persmededeling.

“Hij had een uitgesproken liefde voor de schilderkunst, een discipline die in de jaren 80 wat in de verdrukking zat, omdat destijds veel aandacht naar de installatiekunst ging. Jonge, talentrijke schilders, zoals een Luc Tuymans, mochten evenwel altijd op zijn steun rekenen en gaf hij met veel overtuiging een podium.”

De minister brengt ook hulde voor Van den Bussche als curator van “spraakmakende en inspiratievolle tentoonstellingen”, zoals ‘Van Ensor tot Delvaux’ en ‘Beaufort’. “Voor dit unieke engagement naar zowel de kunst als de samenleving zullen we hem altijd dankbaar blijven”, aldus nog de minister, die de familie en vrienden van Van den Bussche moed en sterkte toewenst.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier