Minister in De Kiem Ruiselede

Redactie KW

Op vrijdag 12 september was minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke aanwezig in de Vrije Basisschool De Kiem in Ruiselede voor de opening van het nieuwe schooljaar. Hij kwam er onder meer een kijkje nemen naar de unieke samenwerking tussen de basisscholen van de scholengemeenschap Driespan.

De scholengemeenschap Driespan omvat alle basisscholen van Wingene, Zwevezele en Ruiselede en heeft 11 vestigingsplaatsen, waaronder De Kiem in Ruiselede. Ze werken samen op inhoudelijk, pedagogisch en organisatorisch vlak. Deze samenwerking, uniek voor Vlaanderen, bleek dan ook dé aanleiding om minister Frank Vandenbroucke uit te nodigen voor een toespraak. De personeelsleden, schoolbesturen, burgemeester en schepenen tekenden dan ook massaal present vrijdagavond in De Kiem.
Minister Vandenbroucke vond het bijzonder interessant te horen hoe een scholengemeenschap op het platteland zich organiseert. Hij belichtte nogmaals het achterliggend idee geformuleerd bij de start van de samenwerking, namelijk de wens om de kleine basisschool te behouden, maar met ondersteuning vanuit de scholengemeenschap. „De belangrijkste uitdaging is alle kinderen gelijke kansen te bieden op uitstekend onderwijs. Het is dan ook belangrijk het verschil te zien tussen de kinderen die elk op zich over bepaalde talenten beschikken. Hij maakte daarbij de vergelijking met het beeld van een tienkamp.
(CIR)

Lees het volledige artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 19 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier