Minister Hilde Crevits trekt middelen uit voor Brugge

Redactie KW

Het slib van de Bloedput te Brugge, dat al jarenlang geurhinder veroorzaakt, wordt verwijderd. Vlaams minister Hilde Crevits maakt hier 400.000 euro voor vrij. De baggerwerken gaan nog voor het einde van het jaar van start.

De inwoners van Brugge die dicht bij de Bloedput wonen aan het Stil Ende, ter hoogte van het Graaf Visartpark, zullen opnieuw diep kunnen ademhalen. De buurt wordt al enkele jaren geplaagd door geurhinder, die vooral voorkomt in droge periodes. Bij laagwater wordt het slib van de Bloedput blootgesteld aan de lucht en dat brengt hinder voor de omwonenden mee.

Op vraag van burgemeester Patrick Moenaert geeft Vlaams minister Hilde Crevits gehoor aan de klachten van de omwonenden. De minister heeft aan de beheerder van de waterloop, Waterwegen en Zeekanaal NV, gevraagd om het probleem aan te pakken en maakt hier 400.000 euro voor vrij.

In het verleden werden pogingen ondernomen om het slib te behandelen met producten die voor een biologische afbraak moesten zorgen. Evenwel zonder afdoende oplossing voor het probleem van de geurhinder. Waterwegen en Zeekanaal NV werkt een bestek uit voor de verwijdering van het slib door een gespecialiseerde firma. De werkzaamheden starten voor het einde van dit jaar.

Burgemeester Patrick Moenaert en Vlaams minister Hilde Crevits zijn het erover eens: “Met de vrijgemaakte middelen kunnen de noodzakelijke baggerwerken uitgevoerd worden, zodat de bewoners van Christus Koning verlost worden van de geurhinder. Nu ook de heraanleg van het Graaf Visart park bijna voltooid is, vormen de geplande baggerwerken voor de betrokken buurtbewoners ongetwijfeld de kers op de taart.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier