Minister Geert Bourgeois bezoekt REO Veiling en Vabi in Roeselare en Pinguin in Langemark

© Foto EF
Redactie KW

Vlaams minister Geert Bourgeois bezocht deze ochtend de REO Veiling in Roeselare. Daarna trok hij naar het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut en Pinguin in Langemark.

Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) was deze ochtend op werkbezoek in de Roeselaarse REO Veiling. Met voorzitter Rita Demaré en de verschillende directeurs werd ingegaan op de werking van de veiling en de speerpunten voor de komende jaren. De toekomst van de site Vuylsteke werd besproken. Een nieuw logistiek centrum op de site moet mogelijk zijn.

Ook de stand van zaken van een duurzame glastuinbouwzone in Roeselare, die gebruik maakt van restwarmte van de verbrandingsoven van afvalintercommunale Mirom, werd van naderbij bekeken.

Minister Bourgeois was alvast onder de indruk van de werking van de veiling. “Een moderne coöperatieve met een duidelijke blik richting toekomst”, stelde hij.

Op bezoek in Langemark

Na de middag ging het richting Langemark, waar de minister om 16 uur afspraak had met de directie van Pinguin-Greenyard Foods en een bezoek bracht aan de bedrijfsinstallaties in Langemark en Westrozebeke. De minister kreeg er naast een rondleiding uitleg over de bedrijfsvisie, het industrieel beleid, uitdagingen voor de toekomst, de groei van familiebedrijven tot multinationals, enzovoort.

(PVH/EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier