Minister De Clerck: “Snel overal anti-helikopternetten.” DE MINISTER IS VANAVOND TE GAST IN DE STUDIO VAN FOCUS-WTV

Redactie KW

Alle wandelingen in de gevangenis van Brugge zullen beter beveiligd worden tegen ontsnappingen met een helikopter. Ofwel komen er overal netten, ofwel goedkopere alternatieven. Dat zegt minister van justitie Stefaan De Clerck. Mogelijk zou de gevangenis al in het najaar beter beveiligd worden.

In Brugge is momenteel maar één binnenkoer overspannen met een net. Er waren ook al plannen om een tweede wandeling uit te rusten. Mogelijk komen de netten er nu sneller en zullen meteen alle binnenplaatsen aangepakt worden.

De Clerck verdedigt intussen de aanpak van de gevangenisdirectie om topgangster Ashraf Sekkai niet meer onder te brengen in de
zwaarst bewaakte afdeling in Brugge, waarvan de binnenplaats met een net is overspannen. “Die maatregelen kunnen niet ad infinitum worden gebruikt”, zegt de minister. Het is de bedoeling dat de betrokken gedetineerden na verloop van tijd opnieuw onder een normaal regime worden geplaatst.

De minister benadrukt ten slotte dat de gevangenis van Brugge over het algemeen een zeer veilige, goed uitgeruste gevangenis is. In het verleden zijn er maar weinig ontsnappingen gebeurd. “Het ging gisteren om een uitzonderlijke en gesofisticeerde ontsnappingsactie.” zegt De Clerck.

Meer vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, met uitgebreide reportages, een studiogesprek met Minister van Justitie De Clerck en een getuigenis van de gegijzelde piloot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier