Minister Crevits opent modern WZC Maria Rustoord in Ingelmunster

Redactie KW

Terwijl vrijdagavond in Torhout de Nacht van Vlaanderen plaatsgreep, was minister Hilde Crevits (uit Torhout) toch present op de academische zitting van het WZC Maria Rustoord in Ingelmunster waar het bouwproject 2003-2011 met een officiële opening werd afgesloten.

Na de toespraken volgde een rondleiding, maar de minister deed de ‘korte route’ om toch heel snel én toch nog op tijd in Torhout te kunnen zijn waar ze haar stadsgenoten ook nog eens wilde feliciteren met de organisatie.

In de voorbije jaren werd er heel wat gewerkt in Maria Rustoord. Alles wat men maar kon vernieuwen, werd grondig onder handen genomen. Momenteel is de nieuwe voorgevel maar liefst 100 meter lang, terwijl er geen drie- of tweepersoonskamer meer bestaan. Iedere bewoner heeft nu een eigen kamer, voorzien van de nodige sanitaire ruimte een aangepast meubilair, met een gemiddelde oppervlakte van 25 m².

Maria Rustoord telt nu ook een veelheid van woonvormen, namelijk kortverblijf, nachtopvang, dagopvang, ondersteuning serviceflats OCMW, het wonen in Maria Rustoord zelf (140) waarvan 40 personen met dementie.

Onder de ruim 200 aanwezigen was ook gouveneur Paul Breyne, het Ingelmunsterse gemeentebestuur, enz.

(PADI)

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode, Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier