Minister Crevits opent infomarkt A11 in Westkapelle

Redactie KW

In Westkapelle heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits met burgemeesters Graaf Leopold Lippens (Knokke-Heist) en Dirk Bisschop (Damme) zondag de tweede infomarkt over de nieuwe A11-autosnelweg geopend.

Een 150-tal genodigden woonden de tentoonstelling over de nieuwe autosnelweg A11 bij in hal 6 van het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw van het AGSO in ‘t Walletje te Westkapelle. Van 13 tot 17 uur kreeg het grote publiek de kans om op de infomarkt virtuele beelden, maquettes en film over de A 11 te bekijken. Een 40-tal deskundigen van het AWV, de VLM, VIA Brugge, MBZ, Raakvlak, stad Damme en de gemeente Knokke-Heist gaven een antwoord op alle vragen.

De A11 is één van de zes ‘missing links’ in het Vlaamse wegennet. De nieuw aan te leggen autosnelweg van 12 kilometer moet de N31, ter hoogte van de Blauwe Toren in Brugge met de N49 in Westkapelle verbinden. Bij de aanleg wordt veel aandacht besteed aan een goede omgevingskwaliteit met respect voor het open Polderlandschap.

Op verschillende plaatsen waar de A11 voor geluidsoverlast kan zorgen, zijn geluidswerende maatregelen voorzien. Het aansluitingscomplex van de A11 met de N49 verloopt op drie niveaus: één onder de grond van Antwerpen naar Brugge, één gelijkgronds van Antwerpen naar Knokke-Heist en één boven de grond van Brugge naar Knokke-Heist.

De nieuwe autosnelweg moet voor een betere verbinding tussen de haven van Zeebrugge en het hinterland zorgen. Bovendien zal het scheiden van het havenverkeer met het lokale verkeer de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio bevorderen.

(DM, Belga, foto DM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier