Minister Crevits opent gerenoveerde jachthaven van Kachtem

Redactie KW

Minister Crevits heeft zaterdagmorgen de vernieuwde jachthaven in Kachtem geopend. De toegang tot de haven werd hoger en breder gemaakt en ook veiliger. Voortaan kunnen ook voetgangers er gebruik van maken en hoeven ze niet meer de gevaarlijke Noordkaai te dwarsen.

“Door de grotere toegangskoker kunnen ook grotere toerboten halt houden in onze jachthaven”, zegt voorzitter Jos Bilcke van de Izegemse Watersportvereniging. “We moesten zelfs leden weigeren omdat ze niet meer binnen konden met hun boot.”

150 jaar kanaal

Volgens minister Crevits wordt niet alleen naar het verleden gekeken, met straks de viering van 150 jaar kanaal Roeselare-Leie. Er wordt ook aan de toekomst gedacht met zoals in Kachtem de aanpassingen van de jachthaven.

Oude Sasbrug

In totaal werd 580.000 euro geïnvesteerd. Naast de koker kreeg ook de oude Sasbrug een beurt. De oude ophaalbrug, die vroeger aan het sas van Kachtem was geïnstalleerd, moest wijken voor de verbreding van het kanaal, maar prijkt nu in de jachthaven tussen de twee bassins. Doordat ze weer kan opgehaald worden kunnen nu ook grotere boten het tweede bassin bereiken.

(FM, foto’s FM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier