Minister Crevits op werkbezoek in Reo Veiling

Redactie KW

Vlaams minster Hilde Crevits, bevoegd voor openbare werken, energie, leefmilieu en natuur, bezocht woensdagmorgen de Reo Veiling. Aanleiding voor het bezoek waren de inspanningen die de Veiling levert op het vlak van milieu. Er werd onder andere een bezoek gebracht aan de verkoopzaal, de neerzetloods en de kistenloods.

De Reo Veiling in Roeselare levert al verschillende jaren inspanningen op het vlak van milieu, wat hen in 2006 de titel van het meest energiesparend bedrijf opleverde. “We rusten niet op onze lauweren en gaan verder op de ingeslagen weg”, zegt directeur Paul Demyttenaere. Binnenkort worden geïntegreerde zonnepanelen op daken geplaatst en wordt een warmtekrachtkoppeling in de nieuwe wasinstallatie geïntegreerd.

“Het gaat om een continu proces, waarin alle medewerkers worden ingeschakeld. Die volgehouden inspanningen leveren vruchten af. In vergelijking met 2005 daalde het elektriciteitsverbruik in 2007 met 20 procent. Ook het gasverbruik verminderde met 14 procent. Meest spectaculair is de daling van het waterverbruik met maar liefst 84 procent.” Na de uiteenzetting bezocht Vlaams minister Hilde Crevits de verkoopzaal, de neerzetloods en de kistenloods. (LVA, foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier