Minister Crevits neemt zuidwestelijke tangent rond Tielt in het investeringsprogramma op

Redactie KW

Vlaams minister Hilde Crevits bevestigde aan CD&V Tielt dat de zuidwestelijke tangent rond Tielt is opgenomen in het investeringsprogramma 2012-2014 van het Agentschap Wegen en Verkeer. Eerder al werd de zuidoostelijke tangent aangelegd.

In mei 2009 opende Vlaams minister Hilde Crevits in aanwezigheid van regionale prominenten, onder meer toenmalig burgemeester Michiel Van Daele, de zuidoostelijke tangent. Drie jaar later komt er nu eindelijk ook duidelijkheid over de aanleg van de zuidwestelijke tangent, het stuk tussen de Pittemsesteenweg en de Meulebeeksesteenweg, dat voor een groot deel op het grondgebied van buurgemeente Pittem werd uitgetekend.

Constructief overleg

In 2014 gaat het om 350.000 euro voor de aankoop van gronden. Later is er nog eens 3,5 miljoen euro voorzien voor de eigenlijke aanleg van het laatste deel van de zuidwestelijke opleidingsweg. Drie maanden geleden had minister Crevits nog een constructief overleg met de burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (Tielt) en Ivan Delaere (Pittem).

De aanleg van zowel de zuidoostelijke als de zuidwestelijke omleidingsweg is nodig om het zwaar doorgaand verkeer in het overbelaste centrum van de Europastad te weren. Momenteel wordt de analyse van de tellingen van het zwaar vervoer in Tielt afgewerkt.

Doorbraak, nu nog realisatie

Daarna wordt verder overleg gepland met de stad Tielt en de gemeente Pittem. CD&V Tielt is tevreden dat er nu eindelijk een doorbraak is. Het is nu alleen nog wachten op de realisatie, die jaren geleden al werd beloofd. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier