Minister Crevits maakt 147.000 euro vrij voor aanleg fietsweg op oude spoorlijn Roeselare-Ieper

Redactie KW

Vlaams minister Hilde Crevits investeert 147.564 euro in de aanleg van een nieuwe fietsweg op de oude spoorlijn Roeselare-Ieper. Concreet gaat het om werken in Roeselare en Moorslede.

De spoorlijn 64 Roeselare-Ieper werd in 1868 in gebruik genomen. In 2009 werd de spoorwegbedding verkocht aan de provincie West-Vlaanderen. Die wil de Stroroute tegen 2014 inrichten tot een functioneel en recreatief fietspad. Er worden werken voorzien vanaf de Hazegoedweg in Roeselare en aansluitend tot de Roeselaarsestraat op het grondgebied van Moorslede.

In de eerste plaats zijn scholieren een belangrijke doelgroep voor deze fietsverbinding. Jongeren uit Moorslede en Passendale lopen meestal school in middelbare scholen in Roeselare en Ieper. Maar ook in het kader van woon-werkverkeer is dit een interessante verbinding. Ook recreatief heeft de nieuwe verbinding een groot potentieel. De fietsweg zal 2,5 meter breed zijn en wordt in beton aangelegd. Het provinciebestuur plant de werken in het najaar. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier