Minister Crevits kondigt overleg aan in sluizenproblematiek

Redactie KW

Vlaams Minister van mobiliteit Hilde Crevits dringt aan op een oplossing in verband met de bediening van de sluis in Evergem. De bediening van die sluis is onlangs aangepast.

Dat heeft negatieve gevolgen voor de bedrijven in Zuid-West-Vlaanderen die via de Leie bevoorraad worden. Zij krijgen op maandagvoormiddag geen nieuwe grondstoffen.

Minister Crevits kondigt – op een vraag van Vlaams parlementslid Karlos Callens – aan dat er op 6 december nieuw overleg komt. Ze wil een oplossing voor het probleem.

De dienst Waterwegen en zeekanalen werkt op dit moment aan een optimalisering van alle sluizen in Vlaanderen. Binnen die oefening paste de dienst onlangs de bedieningstijd aan van de sluis in Evergem, even voorbij Gent.

Maar de negatieve gevolgen daarvan treffen vooral bedrijven die langs de Leie bevoorraad worden. Vooral bedrijven langs het kanaal Roeselare – Leie en langs de Leie blijven zo op maandagvoormiddag zonder grondstoffen.

VOKA, de kamer van koophandel in West-Vlaanderen, hing begin deze week aan de alarmbel. Minister Crevits dringt nu aan op nieuw overleg tussen waterwegen en zeekanelen en VOKA om het probleem op te lossen.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier