Minister Crevits: “Dossier N8 ligt niet stil”

Redactie KW

Het dossier van de verbinding Ieper-kust, het zogeheten N8-dossier, ligt niet stil. Er wordt wel degelijk verder aan gewerkt. Dat antwoordt Vlaams minister Hilde Crevits op de bedenkingen van burgemeester Stephan Mourisse van Vleteren, die op de gemeenteraad maandagavond zei dat er het laatste jaar niets meer gebeurd is in dat dossier, tenzij het achter de rug van de betrokken gemeentebesturen zou gebeuren.

Om druk op de ketel te zetten, besliste de gemeenteraad om de procedure in gang te zetten om een vrijliggend fietspad te realiseren langs de N8 op het grondgebied van Vleteren. Minister Crevits vindt dat een goed idee, omdat dat fietspad deel uitmaakt van het plan om de verbinding Ieper-kust te optimaliseren. In dat plan is veel aandacht voor verkeersveiligheid en de zwakke weggebruiker, zegt de minister.

Onteigeningen lopende

Verder zegt de minister dat er wel degelijk verder gewerkt wordt aan dit dossier. Momenteel is bijvoorbeeld in Veurne de onteigening van 13 woningen aan de gang. In het voorjaar 2011 zullen ze worden afgebroken. Ook is er voorbereidend werk bezig om een studiebureau aan te stellen en een stuurgroep op te richten om de aanpassingswerken aan de verbinding Ieper-Veurne te begeleiden.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier