Minister Bourgeois vraagt nieuw dossier voor bouw rusthuis

Redactie KW

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA)vraagt aan het gemeentebestuur van Wingene om een nieuw dossier in te dienen voor de bouw van een nieuw rusthuis. De gemeente diende vorig jaar al een dossier in voor een publiek-private samenwerking tussen de gemeente, het OCMW-rusthuis Sint-Amand en het private rusthuis Sint-Anna. Toenmalig minister Keulen (Open VLD) keurde het dossier toen af, omdat er onvoldoende motivering instond.

In zijn brief aan Wingene zegt minister Bourgeois dat hij niet kan oordelen op basis van een dossier dat zijn voorganger heeft afgewezen, en vraagt om een nieuw dossier. Burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) zegt dat de gemeente over enkele weken inderdaad zo’n nieuw dossier indient.

Het dossier rond het rusthuis sleept intussen vijftien jaar aan. Zes jaar geleden woedde zelfs nog een kleine oorlog rond het OCMW-rusthuis. Toen wilde de burgemeester het rusthuis gewoon sluiten omdat er genoeg bedden waren elders. Door tussenkomst van de toenmalige Vlaams minister werd Wingene gedwongen om de vergunning te verlengen. Uiteindelijk was er een compromis om de twee rusthuizen samen te brengen in een nieuwbouw, en het is dat dossier dat minister Keulen destijds heeft afgewezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier