Minister Bourgeois steunt Folk Dranouter met tewerkstellingsproject

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois gaat het bezoekers- en belevingscentrum over folk- en volksmuziek in Dranouter ondersteunen in de vorm van een toeristisch tewerkstellingsproject. Het centrum heeft een nieuwe dynamiek nodig, zegt de minister.

Die nieuwe dynamiek kan er, volgens de minister, komen met een concreet marketing- en promotieplan, het verhogen van de belevingswaarde en het inzetten op publiekswerking. Het centrum moet de link met het folkfestival ook nog eens versterken.

“Dergelijike projecten moeten een directe meerwaarde bieden voor het toerisme in Vlaanderen en aansluiten bij mijn toeristisch beleid”, zegt minister Bourgeois nog. “Toerisme Vlaanderen gelooft in de toeristische meerwaarde van dit bezoekerscentrum.”

Jaarlijks bereikt de vzw Folkfestival Dranouter ongeveer 60.000 bezokers voor het geheel van activiteiten, gekoppeld aan Folk Experience – dat gaat van een museumbezoek tot daguitstappen. “Ik hoop dat de toewijzing van een tewerkstellingsproces een positief effect heeft voor de regio gedurende het hele jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier