Minister Bourgeois reikt aan 37 toeristische ondernemers kwaliteitslabel uit

© BELGA
Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) heeft maandagavond in Oostende 37 toeristische ondernemers beloond met een zogenaamd Q-label. Dat is een kwaliteitslabel dat vooral rekening houdt met het immateriële, zoals gast- en klantvriendelijkheid. De teller van het aantal Q-labels aan de kust, maar ook in het hinterland, staat inmiddels op 120.

De erkenning past in het kader van “De Vlaamse kust: een zee aan kwaliteit”. Ondernemers kunnen zich laten inschrijven voor een kwaliteitstraject. Dat deden er 47. Zij ontvingen allemaal een mystery guest die de deelnemers beoordeelden op vriendelijkheid, gastvrijheid en netheid. Zevenendertig van hen doorstonden het traject en ontvingen maandagavond een Q-label, dat de komende drie jaar geldig is.

Ambassadeurs

Minister Bourgeois uitte zijn tevredenheid. “De ondernemers versterken niet alleen de kwaliteit van de kust, maar ze zijn ook de ambassadeurs.” Bourgeois benadrukte ook dat het Q-label al verder reikt dan de kust, maar de kust blijft de grote slokop van de labels.

Tewerkstelling

“De kust is enorm belangrijk voor Vlaanderen en België. Ze stelt 37.000 mensen voltijds te werk en is als sector bijna even belangrijk als de bouwsector. Dat wil toch wat zeggen”, besloot de minister.

(Belga, foto )

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier