Minister Bourgeois opent nieuwe beursstand van Toerisme Vlaanderen in Londen

Redactie KW

Op de World Travel Market (WTM) in Londen heeft Vlaams minister Geert Bourgeois uit Izegem de nieuwe beursstand van Toerisme Vlaanderen officieel geopend.

Dat is één van de belangrijkste vakbeurzen voor de toeristische reisindustrie in de wereld. WTM is de ideale locatie om de nieuwe beursstand voor te stellen aan de internationale professionele reisindustrie. Bovendien is Vlaanderen er 2 jaar lang gastregio.

“We zijn trots om twee jaar lang gastregio en officiële partner te zijn op deze belangrijke vakbeurs”, aldus toerismeminister Geert Bourgeois, die die stand opende in bijzijn van Belgisch ambassadeur Johan Verbeke en met Peter Dewilde van Toerisme Vlaanderen. “Aangezien de Angelsaksische wereld net de belangrijkste buitenlandse doelgroep vormt voor de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog, is het strategisch erg interessant dat Toerisme Vlaanderen dit en volgend jaar heel wat promotie-instrumenten op WTM zal kunnen inzetten. De herdenking van 100 jaar Groote Oorlog kan op die manier bekend gemaakt worden in de reiswereld, en zo de naambekendheid en promotie van Vlaanderen en Brussel als toeristische bestemming nog verbeteren.”

Een poppy-pad tot aan de Vlaamse stand

Opvallend is het ‘poppy-pad’ met klaprozen van aan de ingang van het beursgebouw tot bij de Vlaamse stand. Vanavond creëert de minister samen met kunstenaar Koen Vanmechelen de eerste drie beeldjes voor het project ComingWorld/Remember Me, waarvoor in totaal zo’n 600.000 beeldjes worden gemaakt. Uit West-Vlaanderen zijn onder meer toeristische diensten van Ieper, Poperinge, Nieuwpoort, Diksmuide, Oostende, Brugge, het Talbot House, GoneWest Project, Westtoer en Memorial Museum Passchendaele 1917 op de stand aanwezig.

Op WTM zijn 184 landen en regio’s vertegenwoordigd. 48.000 touroperators bezoeken de beurs.

(AD/JG)

Meer over WTM krijg je de volgende dagen in het nieuws op WTV & Focus en vrijdag in Krant van West-Vlaanderen.

Minister Bourgeois opent nieuwe beursstand van Toerisme Vlaanderen in Londen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier