Minister Bourgeois opent interactief museum in Mercator

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois mocht vandaag, op 1 juli, het vernieuwde museum in Zeilschip Mercator officieel openen. Aan het begin van het toeristische topseizoen aan de Vlaamse kust kan de stad Oostende, samen met de vzw Zeilschip Mercator een nieuwe attractie aanbieden: het interactief heringerichte museumschip Mercator.

De interactieve inrichting van de Mercator is een van de eerste realisaties van het Impulsprogramma voor de Kust. Met dat programma, dat loopt over de periode 2010-2014, investeert de Vlaamse overheid, bovenop de reguliere middelen, nog eens 10 miljoen euro in de duurzame ontwikkeling van het toerisme aan de Vlaamse Kust.

De vzw Zeilschip Mercator mocht in december 2010 rekenen op een subsidie van 145.781 euro voor haar project: de interactieve herinrichting van het schip. Via touchscreens, een spel, filmpjes en foto’s zal een beeld worden gegeven van het avontuurlijke en nautische leven aan boord van een opleidingsschip van onze koopvaardijvloot. Dankzij een mix van amusement, leren en genieten wordt de bezoeker geconfronteerd met vier thema’s: de opleiding van de toekomstige Belgische koopvaardijofficieren, het leven aan boord, het zeilen met Mercator en de missies en de races.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier