Minister Bourgeois legt eerste steen Westfront in Nieuwpoort

Burgemeester en schepenen verwelkomden minister Bourgeois en staatssecretaris Verherstraeten onder het Albert I-monument. (GF) © GF
Redactie KW

Zaterdagnamiddag overhandigde staatssecretaris Servais Verherstraeten in de raadzaal van het stadhuis de sleutels van het Albert I-monument aan burgemeester Crabbe.

Van de Regie der Gebouwen krijgt de stad Nieuwpoort nu voor 50 jaar de erfpacht van het Albert I-monument. Daarvoor moet het vijftig jaar lang één euro per jaar betalen. “Ik weet niet of dit bedrag geïndexeerd wordt”, grapte Verherstraeten. Door deze erfpacht kan de stad naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog een nieuw toeristisch bezoekerscentrum onder het Albert I-monument bouwen en uitbaten.

Van minister Bourgeois ontvangt het bezoekerscentrum 1,426 miljoen euro subsidie en voor de restauratie van het Albert I-monument heeft het Agentschap Onroerend Erfgoed 1,330 miljoen euro veil. Na zijn toespraak metselde minister Bourgeois symbolisch de eerste steen van het bezoekerscentrum Westfront.

(DCR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier