Minister belooft om niet-werkende verkeerslichten eindelijk aan te pakken

Redactie KW

Het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) meldt dat er een oplossing komt voor de niet werkende verkeerslichten op het kruispunt van de N43 met de af- en opritten van de R8 in Kortrijk. “De werken zouden dit jaar nog starten en ongeveer zeven maanden duren”, klinkt het.

Sinds 1999 staan op het kruispunt van de N43 met de afritten van de Ring acht in Kortrijk verkeerslichten die nog steeds niet
functioneren. Volgens het kabinet van minster Hilde Crevits is het einde van de situatie in zicht. De werken aan het kruispunt werden deze zomer aanbesteed en zouden nog dit jaar beginnen. “De lichten blijven staan, maar er komen langere aanrijstroken”, klinkt het. “Ook wordt de situatie voor de fietsers aangepast.”

volgens het kabinet is het kruispunt een complex gegeven. “Het
vergde wat meer studiewerk en ook de uitvoeringsplannen namen meer tijd in beslag.” In 2007 was alles afgerond, maar toen waren er in Kortrijk al heel wat (verkeers)werken bezig, zodat aanpassingen aan het kruispunt voor verkeersproblemen had kunnen zorgen. De aanpassingswerken zijn goed voor 1,2 miljoen euro in totaal.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier