Miniminiatuurpaardje geboren bij Greet Verstappen

Redactie KW

Er is een uitzonderlijk klein miniatuurpaardje geboren in de fokstal van Greet Verstappen en haar man Yves Decuyper. Om u een idee te geven, de gemiddelde schofthoogte van een pasgeboren miniatuurpaard is 50 tot 55 centimeter en het modale gewicht 15 à 16 kilo. Dit veulen is… 42 centimeter groot en weegt … negen kilogram.

Greet Verstappen houdt van haar paarden – correctie paardjès – alsof het haar eigen kinderen waren en de vele miniatuurpaarden die hier wonen en leven, zijn bij het echtpaar Decuyper-Verstappen dan ook de koning te rijk. In 2004 begon Greet een fokkerij van miniatuurpaarden. Ze kocht een veulen van zes maanden, een merrie van één jaar en de hengst Star die zes jaar lang de huishengst was en ondertussen veertien veulens heeft voortgebracht.

Uniek exemplaar?

Dinsdag 25 mei werd ten huize Verstappen het vijfde en laatste veulen voor dit jaar geboren. Een miniminiatuurpaardje van negen kilo en 42 centimeter schofthoogte… Precies een veulen van een veulen dus, maar perfect qua verhoudingen en dus een zeer exclusief paardje. Het is dermate klein dat Greet en Yves zich afvragen of er in heel Europa eigenlijk nog wel een kleiner paardje rondloopt.

Dallas

„Uiteraard zijn we zeer trots op dit beestje”, glimlacht Greet. „Vrienden zeggen ‘Jullie gaan het toch houden?’, maar dat weten we nog niet. We kunnen ze niet allemaal houden hé…”

(AB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 4 juni 2010

>> Tijdens het weekend van 12 en 13 juni is Greet met vier merries en evenveel veulentjes op de opendeur van vakantiehoeve Schone Schaapjes in Staden, telkens van 10 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier