Mini-ondernemingen stellen zich voor in Brugge

Redactie KW

De scholieren van de Noord-West-Vlaamse mini-ondernemingen van Vlajo hebben zichzelf maandagavond voorgesteld in Brugge.

De gedelegeerd bestuurders van 39 mini-ondernemingen stelden hun project voor in buurtcentrum De Dijken in Sint-Pieters. Ze kiezen zelf een product, vermarkten het en proberen winst te maken, die ze ook met hun aandeelhouders delen.

Traditioneel zijn er in onze regio veel jonge ondernemers die zich toeleggen op het culinaire, mede dankzij de deelname van de hotelscholen Ter Groene Poorte (10 mini-ondernemingen) en Spermalie (3 mini-ondernemingen). Maar ook andere scholen storten zich op de kookhype zoals sCoolkitchen van de Brugse Sint-Jozef Humaniora dat keukengerei verkoopt of Mammie’s Kitchen van de Abdijschool van Zevenkerken dat een zelfgemaakt kookboek op de markt brengt.

Boozetesters en lipbalsems

Andere scholieren kozen dan weer voor heel originele dingen zoals de jongeren van Boozetester van Sint-Leo College Brugge die een herbruikbare alcoholtester willen verkopen, of de ondernemers achter Siènposo van Instituut Mariawende-Blydhove uit Sint-Kruis die onder meer zelf scrubs, lipbalsem en haarmaskers maken en verkopen.

(IN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier