Mini-Hummers nieuwste paradepaardjes voor kustgemeente

In Knokke-Heist rijden voortaan Hummers rond om inwoners en toeristen te informeren © Epa
Redactie KW

Na de golfkar is er nu een nieuwe hype in Knokke-Heist, de brommobiel. Een elektrisch autootje van het merk Hummer waar je geen rijbewijs voor nodig hebt. Jobstudenten van de dienst toerisme hebben de eer om als eerste in België met de wagentjes rond te rijden. De mini-Hummer wordt gezien als hét alternatieve vervoermiddel van de toekomst voor korte afstanden.

De brommobiel is een kleine auto, praktisch en comfortabel voor korte afstanden. Maar vooral, hij is flamboyant. Wie er mee rijdt, valt op. Het is niet toevallig dat de mini-Hummer in Knokke-Heist wordt voorgesteld.

“Knokke-Heist houdt van nieuwe zaken,” zegt Daniël Despiegelaere van de dienst toerisme. “Wij zijn de eerste in België die dergelijke nieuwe voertuigen zal gebruiken. Het is een brommer op vier wielen. Onze toeristische diensten zullen met twee wagentjes hiermee de toerist proberen te bereiken.”

Het wagentje kan tot 45 km per uur rijden, maar is voor de toeristische dienst beperkt tot 25km per uur. Jobstudenten rijden er op de negen kilometer lange dijk de hele zomer mee rond. Vanaf 16 jaar mag je er mee rijden, vanaf 18 mag je een passagier meenemen.

“Het is zeer milieuvriendelijk,” zegt Daniël Despiegelaere. “Hij verbruikt vijf cent per kilometer. Dat kan je niet vergelijken met een wagen. Uitlaatgassen hebben we niet, hij maakt geen lawaai. Alles wat we moeten hebben voor een rustige badplaats.”

Misschien toch een klein minpunt: de mini-Hummer kost algauw 12000 euro. Niet toevallig wellicht dat hij in Knokke-Heist werd voorgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier