Minderjarigen verantwoordelijk voor inbrakenplaag in Kortrijkse regio

Redactie KW

In het West-Vlaamse Kortrijk hebben jonge dieven het afgelopen weekend proberen in te breken in een lagere school. Dat bevestigde de Kortrijkse politie dinsdag. Vier minderjarige daders legden intussen bekentenissen af.

Een resem openbare gebouwen en scholen in Kortrijk en deelgemeenten kregen de voorbije weken ongewenst bezoek. Zaterdagochtend liepen enkele jongeren tegen de lamp toen ze probeerden in te breken in een school.

“Het gaat om vier minderjarigen van 11 tot 14 jaar oud”, vertelt commissaris Rudi Libeer van de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede). “Ze werden verhoord en legden bekentenissen af. Eén van de daders werd overgebracht naar een gesloten instelling. De drie anderen mochten beschikken, één van hen onder strikte voorwaarden.”

Het kwartet zou medeverantwoordelijk zijn voor een reeks diefstallen in openbare gebouwen. Zo sloegen ze negen keer toe in het ontmoetingscentrum van Bissegem, waar ze trouwens ook binnendrongen in de bibliotheek en in het voormalige gemeentehuis. Volgens de politie maken de jonge, opgepakte boeven wellicht deel uit van een jongerenbende, die in totaal verantwoordelijk is voor een veertigtal inbraken in de regio.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier