Minderjarige uit Anzegem betrokken bij vechtpartij in scoutskamp

Redactie KW

De daders van de vechtpartij in een scoutskamp twee weken geleden in Brakel zijn vier minderjarigen, waaronder één jongere uit Anzegem. Dat blijkt uit het opsporingsonderzoek, meldt het parket van Oudenaarde. De jeugdrechter zal beslissen welke maatregel de jongeren opgelegd krijgen.

Een scoutsgroep uit Sint-Niklaas werd in de nacht van 7 op 8 augustus tijdens een kamp in Brakel opgeschrikt door een aanval van een groep jongeren. Die sloegen tafels en stoelen kort en klein met stokken en er ontstond een handgemeen met de begeleiders. Drie scoutsleden liepen daarbij lichte verwondingen op. De kinderen zelf waren op dat moment al naar bed en werden met rust gelaten.

De lokale politie van Brakel pakte na de feiten vijf jongeren uit
Brakel op voor verhoor. Uit het verdere onderzoek blijkt nu dat de daders van het geweld vier minderjarigen zijn, allen tussen de 16 en 17 jaar oud.

Het gaat om twee jongeren uit Brakel, één uit Oudenaarde en één uit Anzegem. Twee van hen bekennen bij de feiten betrokken geweest te zijn. De minderjarige uit Anzegem werd doorverwezen naar het jeugdparket van Kortrijk. De jeugdrechter in Oudenaarde zal beslissen welke maatregel de andere drie opgelegd krijgen. Tussen daders en slachtoffers is er ook herstelbemiddeling opgestart. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier