Minderjarige dader verbaasd over vele messteken in roofmoord in Ardooie

© Kurt Desplenter
Redactie KW

De minderjarige dader uitte tijdens de reconstructie van de roofmoord in Ardooie verbaasd te zijn over het groot aantal messteken dat hij toediende aan het slachtoffer.

Dader G. (17) uit Beveren werkte vlot mee. Volgens de onderzoeksrechter sluiten zijn verklaringen en handelingen tijdens de reconstructie nauw aan bij de technische bevindingen van de recherche en de medische informatie van de lijkschouwing. G. zei dat hij zich niet realiseerde dat hij 34 keren weduwe Maurisette Poiré (84) met een mes stak.

Gsm

De jeugdige dader toonde aan het onderzoeksteam en gerechtsdeskundigen hoe hij de villa binnendrong, plots oog in oog met de bewoonster stond, haar brutaal aanpakte en uiteindelijk doodde. Hij dacht dat het slachtoffer een welstellende weduwe was, maar vond eigenlijk niks van waarde. De buit bestond uit de Range Rover en gsm van het slachtoffer. Een telefoontje met het de gsm van het slachtoffer naar een vriendin deed hem ‘s anderdaags al de das om.

Mr. Vermassen

De Brugse onderzoeksrechter Paul Gevaert, die net nog een stap opzij zette in de zaak van de kasteelmoord, leidde de wedersamenstelling. Advocaat Jef Vermassen was eveneens aanwezig. Deze laatste verdedigt de belangen van de vier zonen van het slachtoffer. Mr. Vermassen zei versteld te staan van de manier waarop de dader tewerk ging.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier