Minder volk door regen op West-Vlaanderens Mooiste in Roeselare

Redactie KW

Sinds donderdag vindt in Roeselare de fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste plaats. Het hoogtepunt staat vandaag, zondag, op het programma met tal van recreatieve fiets – en mountainbiketochten. Door het slechte weer daagden tot nu heel wat minder sportievelingen op.

Epicentrum was en zijn de Expo Hallen in Roeselare waar het deze voormiddag een stuk kalmer was dan normaal. Heel wat wielertoeristen lieten zich door het slechte weer afschrikken en bleven thuis of besloten om een kortere tocht af te leggen. “Wij zouden normaal 75 kilometer fietsen maar besloten in extremis om er toch maar 50 te doen”, klonk het bij de mannen van de Kwadetrappers uit Rumbeke. “De die hards blijven duidelijk wel komen.”

Er was keuze tussen verschillende grotere tochten voor zowel fiets als mountainbike. Deze namiddag is er de familiefietstocht op maat van het gezin, er is ook een kinderfietstocht. Ook daar was het door de dreigende wolken een stuk minder druk.

In kader van de vierdaagse was er dit jaar ook een camping aan het KTA. Die was zo goed als volzet. “De sfeer was er optimaal, net zoals de accommodatie”, klonk het bij Johnny Brackeva die er kampeerde.

Op de website komt straks een fotospecial, veel meer ook in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier