Minder snel in de Dorpsstraat

Redactie KW

In de toekomst zal in de Dorpsstraat minder snel kunnen gereden worden. Dat en veel meer werd verteld op de zitting van de Dorpsraad, die voor de tweede keer sinds de oprichting ervan bijeenkwam.

De Dorpsraad is gegroeid vanuit de Werkgroep Kern Ettelgem en is niet te vergelijken met de wijkraad, die door het stadsbestuur wordt bijeen geroepen. Tijdens de bijeenkomst van de Dorpsraad kunnen inwoners vrij over een aantal punten spreken. Punten die tijdens de zitting ter sprake komen, worden achteraf soms voor de wijkraad verder uitgewerkt.

In de Dorpsstraat worden een aantal snelheidsremmende maatregelen voorzien. Ter hoogte van het geplande woonproject op de site van de voormalige jongensschool zal een poorteffect met boompjes worden gecreëerd. Bovendien zal het kruispunt van de Dorpsstraat met de Schoolstraat en Oude Kerkstraat heraangelegd worden. In 2009 wordt 10.000 euro voorzien voor het aanstellen van een ontwerper. Wanneer de variabele zone 30-borden in de Dorpsstraat in werking gesteld worden, is niet geweten. Het stadsbestuur wacht nog op de toelating van Infrax. (MME)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 16 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier