Minder onrustwekkende verdwijningen in West-Vlaanderen zegt Child Focus

Redactie KW

In West-Vlaanderen zijn er minder onrustwekkende verdwijningen dan in andere provincies in ons land. Dat zegt Child Focus. Nochtans leek het de afgelopen maanden net andersom. Vooral doordat sociale media als twitter en facebook alsmaar meer verdwijningsberichten overnemen en verspreiden. In Meulebeke kondigde Child focus aan dat het voortaan intenser gaat samenwerken met Unizo. Het wil zo nog sneller haar berichten naar zo veel mogelijk mensen verspreiden.

Er lijkt maar geen einde aan te komen. Vanmiddag nog zochten familie en vrienden in Gent naar Tine Brutsaert. De vrouw van 27 uit Moorslede is sinds maandag spoorloos. De verdwijningszaken lijken met de dag toe te nemen, maar volgens Child Focus is dit enkel een gevoel. Dirk Depover : ” Het is echt toeval dat hier in de buurt een aantal verdwijningen waren die ook zo veel media-aandacht hebben gekregen. Eigenlijk is de boodschap geruststellend. In West-Vlaanderen zijn er relatief minder onrustwekkende verdwijningen, dan in andere provincies. En dat is maar goed ook, houden zo”.

Sociale Media

Een belangrijke rol is weggelegd voor de sociale media. De verdwijningsberichten worden er supersnel opgepikt en verspreiden zich als een lopend vuurtje. Een goede evolutie. Naast de snelle verspreiding komt op de sociale netwerken ook steeds een golf van solidariteit op gang. Al zijn er ook gevaren. “De sociale media verschillen van de gewone media, in die zin dat er geen journalistieke check is. Als je belt naar de krant dan zal de journalist van de krant vragen hoe zaak in mekaar zit en of het nodig is er aandacht aan te besteden. Bij de sociale media worden berichten op een wilde manier verspreid, zonder dat iemand controleert of het wel waar is wat daar gezegd wordt”, meent Depover van Child Focus.

Unizo

In Meulebeke kondigen Child Focus en Unizo een samenwerking aan. Childfocus wil het uitgebreide netwerk van Unizo inschakelen in haar zoektocht naar vermiste personen. Als er een onrustwekkende verdwijning is, zal Unizo en Child Focus gebruik maken van die 85.000 e-mailadressen. In bijlage wordt er een foto geplaatst en die foto zal gebruikt worden om bij de winkeliers en in de etalage uit te hangen.

(M.F./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier