Mimi Lamote stapt op bij ZiekenhuisNetwerk Antwerpen

Redactie KW

Topmanager Mimi Lamote uit Oostende stapt met ingang van 1 november op uit het management van het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA). Lamote was sinds februari 2007 in dienst bij ZNA, waar ze onder meer de leiding had over de communicatie, het personeelsbeleid en de housekeeping.

De vakbonden reageren opgelucht op haar vertrek. “We hebben niets tegen de persoon Mimi Lamote, maar wel iets tegen het beleid waar zij voor staat”, reageert Olivier Remy van de christelijke vakbond LBC-NVK. “Het beleid dat zij binnen ZNA voerde was te eng gericht op management en te weinig op zorg en menselijkheid. In dat opzicht hoort haar manier van werken simpelweg niet thuis in een zorgomgeving als de onze.”

De vakbonden vragen dat er snel een vervanger komt. “Die krijgt meteen enkele zware erfenissen te verwerken zoals de dossiers rond roomservice binnen de verschillende ZNA-ziekenhuizen en de uitbesteding van ziekenhuisapotheken. Dat mag geen maanden aanslepen.”

Voor haar aanstelling bij ZNA vergaarde de Oostendse Lamote veel roem als CEO van C&A België-Luxemburg en SCF (E5 mode). Een verleden waar ze door de vakbonden veel op gepakt werd. “Een ziekenhuis is geen kledingwinkel”, verweten zij haar vaak een te commerciële benadering van de zorg.

Het is nog niet duidelijk waar Lamote na 1 november aan de slag gaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier