Milquet wil lokale politie op autoweg wegens personeelstekort autowegenpolitie West-Vlaanderen

Redactie KW

De autowegenpolitie in West-Vlaanderen kampt met een personeelstekort. Minister Milquet wil nu agenten van de lokale politie opleiden om op autowegen in hun zone te assisteren.

De minister heeft dat aan Bercy Slegers, volksvertegenwoordiger voor CD&V geantwoord. Bij de autowegenpolitie in West-Vlaanderen is er een personeelstekort. Er kunnen voor heel de provincie maar 2 ploegen ‘s nachts op patrouille. Dat is te weinig, vindt Bercy Slegers. Zeker als rekening wordt gehouden met de grenszone en met de havens in onze provincie.

Het tekort in onze provincie heeft ook te maken met de vergrijzing van het korps. Maar een effectieve uitbreiding van het korps zit er niet in. De minister wil een beroep op agenten van de lokale politiezones. Ze zal een cursus organiseren voor de lokale agenten zodat die veilig en efficiënt kunnen worden ingezet op autowegen en snelwegparkings.

Volgens Bercy Slegers kan dat evenwel niet zomaar. De minister zal moeten overleg plegen met de lokale politiezones : het gaat om een verschuiving van taken en een besparing van de federale middelen.

(JG, foto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier