Militaire site in Oudenburg wordt grondig gerenoveerd

Redactie KW

In 2013 zal de volledige infrastructuur van de militaire site te Oudenburg, gelegen in de Clemensheulestraat, worden gerenoveerd. Dat antwoordde Minister van Landsverdediging Pieter De Crem (CD&V) op een parlementaire vraag van Open VLD-Kamerlid Roland Defreyne. Bovendien zal de site vanaf 2013 beschikken over een hondenopleidingscentrum dat voorheen was gevestigd in Vlissegem.

Sinds geruime tijd beschikt de Oudenburgse militaire site over een Radio Communication Service met 23 personeelsleden. De Intermachten Kynologische Eenheid die verantwoordelijk is voor de opleiding van diensthonden en bestaat uit 28 personeelsleden, zal vanaf 2013 eveneens worden ondergebracht op de site van het RCS te Oudenburg.

De militaire site moet daardoor heel wat werken ondergaan. Het eerste luik bestaat uit de noodzakelijke werken voor het hondencentrum; onder andere de aanleg van een loopweide en trainingszone. Deze werken worden geraamd op 260.000 euro en zullen in de tweede helft van 2012 plaatsvinden.

Het tweede luik bestaat uit de renovatiewerken van het gebouw zelf. De raming voor dat project bedraagt 1,2 miljoen euro en wordt in de eerste helft van 2013 voorzien. Defensie zal hierdoor opnieuw over een waardevolle site in de regio beschikken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier