Militair uit Nieuwpoort krijgt in beroep 10 jaar rijverbod

Redactie KW

De rechtbank van Veurne heeft woensdag in beroep de veroordeling bevestigd van een 58-jarige militair uit Nieuwpoort die op 15 december 2008 door de politierechtbank van Veurne werd veroordeeld tot in totaal 20 maanden cel, 124 maanden rijverbod en een boete van 22.687 euro.

De man raakte in 2008 vier keer betrokken bij een aanrijding terwijl hij in beschonken toestand achter het stuur zat. Daarenboven reed hij met de wagen terwijl hij een verbod tot sturen had opgelopen wegens eerdere veroordelingen uitgesproken door de politierechter. De man is sinds 2004 een vaste klant van de politierechtbank.

Zijn advocaat gaf toe dat de man een alcoholprobleem heeft. “In café’s ga je hem niet vinden, hij drinkt thuis waar hij bijvoorbeeld zijn dag begint met een cognac bij zijn eerste kop koffie”, lichtte zijn advocaat toe. De raadsman die meer dan 10 jaar rijverbod toch wel wat veel vond, had samen met zijn cliënt Marc C. gehoopt dat de drie rechters van de achtste kamer van de rechtbank van Veurne milder zouden zijn dan de politierechter.

Het openbaar ministerie vroeg de bevestiging van het vonnis van de politierechter en wees er de rechters op dat de man in 2004, 2005 en 2006 al ettelijke keren was veroordeeld wegens alcoholintoxicatie.

Na beraad bevestigden de drie rechter integraal het vonnis van de politierechter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier