Milieuraad huldigt laureaten Groene Pluim

Redactie KW

Onlangs bracht de milieuraad hulde aan de vier laureaten van ‘De Groene Pluim’, een wedstrijd die tot doel heeft verenigingen, scholen en bedrijven die zich inzetten voor het milieu, in het zonnetje te zetten. De basisschool Gaverbeek, de vrije basisschool van Desselgem, Lutosa en Jeugdhuis Den Uitvlucht vielen in de prijzen.

De basisschool Gaverbeek (Nieuwhuizenstraat) scoorde met het milieuzorgproject rond composteren, de schooltuin, het sorteren om te recycleren en de inzameling van dopjes voor blinden.

De vrije basisschool Desselgem vestigde alle aandacht op het voorkomen van afval. ‘Wie afval vermijdt, moet het later niet kwijt’, luidde het daar terecht. Bij het bedrijf Primeur – Vanelo van Lutosa zamelen de werknemers in de omgeving van het bedrijf af en toe zwerfvuil in. Ze halen gemiddeld vijf zakken zwerfvuil op per beurt.

Bij jeugdhuis Den Uitvlucht berekende men de ‘ecologische voetafdruk’ van het jeugdhuis. De jongeren werden betrokken bij het project. Men stelde een actieplan op met 12 doelstellingen en 59 concrete acties. Op die manier leverden de vier laureaten een positieve bijdrage tot een schoner milieu aan de Gaverbeek.

RGW

Info: Milieudienst, Gemeenteplein 2, 8790 Waregem, milieuzorg@waregem.be, www.waregem.be/milieuraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier