Zwaar verwaarloosde hond uit Lappersfortbos krijgt nieuwe thuis én rol in VRT-programma

Redactie KW

De zwaar verwaarloosde labrador-stafford Devic, die begin februari in dierenopvangcentrum Blauwe Kruis werd binnengebracht, heeft donderdag een nieuwe thuis gevonden. Zijn adoptie zal binnenkort te zien zijn op VRT.

Devic werd donderdag opgehaald door een dame, meldt het Blauwe Kruis. Het opvangcentrum is er zeker van dat de hond nu een goeie thuis zal krijgen. “De hond is bij ons op krachten kunnen komen en heeft heel wat aan gewicht gewonnen”, zegt woordvoerder Ingrid Beirlant. “We zijn bijzonder tevreden dat het goed zal komen met Devic. Zijn adoptie zal binnenkort te zien zijn in ‘Iedereen Beroemd’ op Eén. Het tv-programma was bij toeval net aanwezig in het asiel toen de dame Devic kwam oppikken.”

Graatmager

Begin februari ving dierenopvangcentrum Blauwe Kruis uit Dudzele een tweejarige reu, een zwarte kruising labrador-stafford, op. Devic, zoals de hond volgens zijn chip heet, werd in zeer slechte conditie aangetroffen in het Lappersfortbos in Sint-Michiels. De hond – die nog een halsband droeg – woog nog slechts 22 kg, daar waar hij normaal 30 à 35 kg zou moeten wegen. Daarnaast waren de spieren aan zijn kop en heupen volledig verdwenen en was zijn vacht in zeer slechte staat.”

Gechipt

De hond is gechipt, maar wie de hond verwaarloosde en dumpte is onbekend. De chip verwees naar een eigenaar in Ronse, maar na contact bleek dat die persoon de hond al na zes maanden had doorgegeven omdat het dier aangevallen werd door twee volwassen honden. Daarna werd Devic nog tweemaal doorgegeven, maar de laatste eigenaar kan blijkbaar niet achterhaald worden. “Het gebeurt nog heel vaak dat honden doorgegeven worden zonder de verandering van eigenaar door te geven aan de centrale databank, een nochtans simpele actie. Als die verandering niet wordt gemeld, blijft de eerste eigenaar verantwoordelijk.”

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier