Zonnige Lammetjesdag in Adinkerke overweldigend succes

Redactie KW

Een stralend lentezonnetje en mekkerende lammetjes… meer was er niet nodig om massa’s volk naar kinderboerderij Paepehof te lokken. Andy Vandenbon beleeft zichtbaar evenveel plezier als de kinderen aan de Lammetjesdag die hij al jaren organiseert.

Publiekslieveling waren de schattige pasgeboren lammetjes, die op zo’n drukke dag niet van de zijde van hun beschermende moeders wijken. Maar toch staken sommige nieuwsgierig hun neusje door het hek om kennis te maken met de vele kinderen die al even benieuwd hun handjes uitstaken om zo’n vertederend knuffeldier in het echt even te kunnen aanraken.

De grotere schapen lieten zich verwennen met een stevige scheerbeurt en trokken zich niks aan van de horde toeschouwers. Maar op elk plekje rond de boerderij gonsde het van de bedrijvigheid: een tent met infostandjes over alles wat de natuur te bieden heeft, waar je kon leren hoe je moet composteren, je kon deelnemen aan workshops of de gedreven spinner, weefster en breisters in actie zien die duidelijk de oude ambachten onder de knie hadden. Om 15 uur trokken de echte natuurliefhebbers onder leiding van gids Johan Lamaire het Garzebekeveld in, het vlakbij gelegen natuurgebied. Van zo’n spannende dag krijg je honger en ook daaraan was gedacht: de knapperige braadworsten, lekkere frietjes en huisgemaakte pannenkoeken verkochten als zoete broodjes.

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier