Zon laat zich zelden zien dit weekend

26/11/16 om 08:44 - Bijgewerkt om 10:24

Het wordt een grijs weekend. Zaterdag is de zon op de meeste plaatsen niet te zien, al blijft het wel droog. Zondag is er kans op wat lichte regen of motregen.

Zaterdag blijft het dus droog en grijs. De maxima schommelen tussen 5 en 8 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit het noordoosten.

Zaterdagavond en -nacht blijft het grijs met lage bewolking en plaatselijk wordt het nevelig of mistig. In het noorden kan ook wat gedruppel vallen op het einde van de nacht. De minima liggen tussen 0 en 4 graden.

Mistige zondagochtend

Zondag is het grijs en aanvankelijk ook mistig. In de loop van de dag kan er soms wat lichte regen of motregen vallen. Mogelijk zijn er in de namiddag wel enkele korte opklaringen. Het is iets zachter met maxima van 3 graden in de Hoge Venen tot 9 graden aan zee.

Maandag en dinsdag is het meestal zonnig, maar wel koud met temperaturen overdag tot nauwelijks 3 of 4 graden. 's Nachts gaat het overal vriezen en dat is ook woensdagmorgen nog het geval. Donderdag en vrijdag zouden de temperaturen stijgen naar de normalen voor begin december, rond 8 of 9 graden in het centrum van het land.

(belga/foto instagram @mathieu_mattelaer)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!