Zijn de eerste maartse buien al in aantocht?

Redactie KW

Maandag trekken er volgens de voorspellingen buien van west naar oost over het land. Daarbij is er kans op korrelhagel, onweer en zware windstoten.

In de Ardennen valt de neerslag onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Later maandagnamiddag wordt het droog met opnieuw zon. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind. De maxima bedragen 3 graden op de Hoge Venen en ongeveer 7 graden elders. Maandagavond en -nacht blijft het vrijwel overal droog met opklaringen. De minima bedragen -4 op de Hoge Venen tot +2 graden in het westen van het land. Aan het eind van de nacht neemt de bewolking toe, gevolgd door enkele buien.

Dinsdag is het wisselend bewolkt met een aantal buien, mogelijk met onweer, stofhagel en in Hoog-Belgie natte sneeuw. In de namiddag wordt het van het westen uit alweer droger. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 5 graden in de Ardennen en ongeveer 8 graden elders.

Van woensdag tot en met zondag blijft het licht wisselvallig met enkele buien en tijdelijk ook meer wind. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden. In de nacht daalt het kwik tijdens opklaringen tot rond het vriespunt. Vanaf vrijdag nemen de neerslagkansen af. Het weekend verloopt rustig en droog met geleidelijk ook meer zon. Zondagmiddag wordt het ongeveer 11 graden.

Ook begin volgende week blijft het rustig en droog.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier