Zeventig tomatensoorten bewijzen succes biopluktuin in Oostende

Redactie KW

De zelfoogsttuin op het domein achter de kinderboerderij De Lange Schuur en aan de achterzijde van het Sint-Andreasinstituut in Stene (Oostende) lijkt uit te groeien tot een succesverhaal.

Bioboeren Ole Deschout en Sven Germonpré, Guido Vandenbroucke (BuitenGoed), vrijwilliger Peter De Greef en milieuschepen Tom Germonpré. (Foto BVO)

Ruim anderhalf jaar na de start van het initiatief telt de biopluktuin al 150 leden. Naar verwachting wordt binnenkort de kaap van de 200 behaald. De coördinatie gaat uit van de cbva BuitenGoed.

De leden van de zelfoogsttuin krijgen de kans rijpe groenten te oogsten of de geoogste groenten zelf te komen ophalen. Volwassen Leden betalen een beperkte vergoeding van 275 euro per jaar of 6 euro per week. Alles gebeurt in overleg met bioboeren Sven Germonpré en Ole Deschout. “De oogst uit deze tuin van 1 ha groot oogt indrukwekkend”, zegt Ole. “Er is een enorme diversiteit aan groenten: komkommer, bonen, komkommers, paprika’s, … en wel 70 tomatensoorten. Elke zaterdag van augustus is er om 10.30 uur een rondleiding in biopluktuin aan de Stuiverstraat 599”. aldus nog Ole Deschout.

(BVO)

>> Info op www.biopluktuin.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier