Zes kilometer nieuwe wandelpaden in Oudlandpolder

Redactie KW

De Provincie West-Vlaanderen, stad Blankenberge en de gemeenten De Haan en Zuienkerke hebben woensdag zes kilometer nieuwe en vernieuwde wandel- en fietspaden voorgesteld.

Sinds 2000 werkt de provincie samen met Blankenberge en Zuienkerke aan de toeristisch-recreatieve opwaardering van de Oudlandpolder, het polderlandschap tussen Brugge, Oostende en Blankenberge. De partners brachten daarvoor paden, kerkwegels en stille wegen in kaart. Ook belangrijke verbindingen die in het bestaande recreatieve netwerk nog ontbraken, werden in beeld gebracht. Dit resulteerde in de herinrichting van een eerste pakket van zes kilometer trage wegen. Deze paden zijn belangrijke nieuwe schakels in het bestaande netwerk, die de verschillende partners ook toelaten om nieuwe routes en netwerken te ontwikkelen. Een recent voorbeeld daarvan is de onlangs geopende mountainbikeroute Oudlandpolder.

Partners van de provincie en betrokken gemeenten wandelden voor de foto het nieuwe pad Noordede-Hagebos in tussen Houtave en Meetkerke. De verbinding zal ook opgenomen worden in het fietsnetwerk Brugs Ommeland.

(WK – Foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier