Zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark en nog een tweede (van dezelfde papa) op komst

20/06/17 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:12

Het was precies 2 jaar geleden dat er nog eens een zeeleeuwenpup geboren werd in het park

Zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark en nog een tweede (van dezelfde papa) op komst

Zaterdagmorgen 17 juni 2017 om 6 uur is een baby zeeleeuw geboren in het Brugse Boudewijn Seapark. Mama Babiche en haar kersverse jong stellen het goed. Het was precies 2 jaar geleden (juni 2015) dat er nog een zeeleeuwenpup geboren werd in het park. De verzorgers en medewerkers zijn heel blij met deze nieuwe, schattige telg.

Mama zeeleeuw Babiche is 11 jaar. Ze is zelf geboren in Boudewijn Seapark en het is haar tweede pup. De papa is Fernandez, een mannetjeszeeleeuw van 19 jaar oud en geboren in Blackpool Zoo UK. In het kader van het Europese kweekprogramma EEP kwam hij in 2013 naar Brugge.

Het geslacht van de pup is voorlopig nog niet bekend. De baby verblijft nog even veilig bij zijn moeder achter de schermen van het zeeleeuwentheater.

Babyboom

Eerstdaags verwacht Boudewijn Seapark overigens de geboorte van een tweede zeeleeuwtje. Dan is het de beurt aan zeeleeuwmama Zazou. De vader is ook hier zeeleeuw Fernandez. Dus het zeeleeuwtje dat gisteren werd geboren, krijgt er binnenkort meteen een halfbroertje of -zusje bij!

Wist je dit?

- Een Californische zeeleeuw is gemiddeld 11 maanden zwanger. Het vruchtje nestelt zich in maar de ontwikkeling start pas na 2 maanden.

- Na de geboorte kan het jong nog niet zwemmen, het moet 2 weken op het droge blijven om aan te sterken. Eenmaal de vinnen harder zijn, kan het jong voor het eerst het water in om te zwemmen.

- De baby wordt gemiddeld 6 maanden gezoogd door zijn moeder. Daarna wordt de moedermelk afgewisseld met vis. Tijdens deze zoogperiode speelt de pup regelmatig met de vis en zo leert hij uiteindelijk zelfstandig vis eten.

- De moeders herkennen hun jong aan z'n eigen specifieke geluid.

- Californische zeeleeuwen leven langs de kust van Californië, Noord-Amerika. Ze leven in een harem, bestaande uit één volwassen man en een aantal vrouwtjes met hun pups.

- De vrouwtjes zijn kleiner dan de mannen. Vrouwen wegen tussen de 90 en 120 kg en de mannen tussen de 200 en 400 kg.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!