Zeehondenpup verkent het strand van Oostende

Redactie KW

Op het winterse strand van de meeste badplaatsen mogen hondenbaasjes de leiband opbergen, maar net als uitgelaten viervoeters genieten ook zeehonden (zonder baasje) dezer dagen van de ruimte en de rust.

Echt weer om te zonnebaden was het niet, maar een zeehondenpup van ongeveer 1 jaar oud , kwam dinsdagnamiddag een paar uurtjes uitrusten op het Klein Strand van Oostende.

Zeehondenpup verkent het strand van Oostende

Deze gewone Noordzeehond van ca. 30 kilo en één meter lang liet zich gewillig spotten door de vele passanten op de westelijke strekdam, maar koos toch het zeehondenpad toen twee toezichters van Sealife Blankenberge, gewaarschuwd door de Oostendse politie, te dicht naderden. Volgens hun geoefend oog vertoonde het dier geen verwondingen en zag er ook niet uitgeput uit. Integendeel, na zijn middagdutje reageerde het erg vinnig op zijn omgeving.

Met de ebstroom verdween het bij valavond uiteindelijk weer zeewaarts. De gewone zeehond kan tot 2 à 3 meter groot worden en tot 120 kilo wegen. Zeehonden worden meer en meer gespot in de IJzermonding en zeldzaam ook in de Oostendse havengeul (of op het Klein Strand). Wie zeehonden op een strandwandeling tegenkomt, houdt zijn (land)hond best aan de leiband.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier