Zeehond ontsnapt in Wenduine aan een ontploffing

Redactie KW

Net voor er een bom tot ontploffing zou worden gebracht op het strand van Wenduine, merkten de mannen van de ontmijningsdienst vlakbij een verzwakte zeehondenpup op.

De zeehond werd voor alle duidelijkheid niet tot ontploffing gebracht, maar wordt op dit ogenblik verzorgd in het zeehondenopvangcentrum. Het vrouwtje is ongeveer 4 weken oud en weegt 14 kilogram. Ze heeft enkele wondjes en is erg verzwakt. Ze heeft koorts, zwakke hartslag en een zware ademhaling. Ze blijft in het centrum tot ze genezen is, daarna wordt ze terug vrijgelaten in zee.

Sea Life Center, dat het dier opvangt, geeft enkele richtlijnen over wat te doen als je een zeehond opmerkt op het strand. Houd afstand en probeer het dier niet aan te raken. Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes, bel dan de politie of het zeehondopvangcentrum. Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, als het geen stress ervaart van omstaanders. Ligt het dier helemaal plat? Bel dan ook de politie of het zeehondenopvangcentrum.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier