Zeehond gespot op drukke havendam in Oostende

28/07/17 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:25

De laatste zomerse attractie in Oostende komt niet op de al drukke Uit-kalender voor. Sinds kort komt een volwassen zeehond zonnen op amper een paar meter afstand van een druk bewandelde westelijke havendam.

Zeehond gespot op drukke havendam in Oostende

Een volwassen zeehond koos deze zomer duidelijk voor Oostende als bestemming. Dagelijks komt hij bij hoog water zijn stek op een van de rotsblokken aan de binnenzijde van de westdelijke havendam opzoeken om er een paar uurtjes te rusten. Dat kan nog ongestoord, ondanks de drukte van duizenden wandelaars op de dam. Enkel als het ongeveer twee meter lange bruine dier gespot wordt door een passant ontstaat er al gauw een kransje kijklustigen en fotografen die gezien de damstructuur toch moeilijk het dier al te dicht kunnen benaderen.

Zeehond gespot op drukke havendam in Oostende

Het gaat hier om de gewone zeehond die ondanks zijn naam minder vaak voorkomt dan de grijze zeehond. Zijn gewicht kan al vlug oplopen tot 100 of 150 kilogram en zijn voedsel bestaat uit verschillende soorten vis, week- en schaaldieren. Ook deze zeehond lijkt net als veel van zijn soortgenoten tamelijk honkvast, want hij keert telkens opnieuw terug naar zijn vaste rustplaats.

(ML)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!