Zedelgem in finale voor visvriendelijke gemeente

De vertegenwoordiger van de genomineerden voor de 'visvriendelijke gemeente'
Redactie KW

Voor de grootste beurs in het kader van de sportieve en recreatieve visser moet je dit weekend in Kortrijk Xpo zijn. Op 25 en 26 november kunnen liefhebbers duimen en vingers aflikken aan het ruimste aanbod van gerei binnen de vissersport.

Naast goede koopjes, nieuwe snufjes ontdekken, praktische demonstraties en zelf je lijn uitgooien in één van de twee grote visvijvers werd ook de meest visvriendelijke gemeente verkozen door een jury van de Belgische Federatie Hengel Bedrijven (B.F.H.B.). Dit jaar waren er drie genomineerden, namelijk Kinrooi, Cluster Vlaamse Ardennen en Zedelgem. Deze laatste gemeente eindigde op een mooie gedeelde tweede plaats samen met de Cluster Vlaamse Ardennen.

De Limburgse gemeente Kinrooi ging aan de haal met de ereplaats. Die ereplaats werd specifiek gekozen omwille van de inzet die de gemeente doet naar de hengelsport. “Ze nemen namelijk het openbare beheer van viswaters op zich en delen dat beheer samen met hengelvissers. Een unicum in ons land”, aldus Peter Deheydster van de beroepsfederaties.

Chris Werbrouck nam trots zijn erkenning in handen.
Chris Werbrouck nam trots zijn erkenning in handen.

Voor de gemeente Zedelgem die beslag mocht leggen op een mooie gedeelde tweede plaats lagen de kaarten anders. Ze investeerden vooral in een ecologische visvijver, primaire parkeerplaatsen voor mindervaliden en de gemeentelijke steun aan de visvijvers. Drie belangrijke punten die toch een grote impact hebben op het gehele plaatje. Een zenuwachtige Chris Werbrouck mocht net zoals de drie winnaars een ophangbord in ontvangst nemen die hij met trots zal uithangen in zijn gemeente. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier