Zandstuiverkes worden Belgisch kampioen zandkastelen bouwen

Patrick Eyckmans en team poseren bij hun winnende creatie. © JC
Redactie KW

De reuzegrote olifant op het strand van Bredene van het team van Patrick Eyckmans volstond voor de titel.

Onder een stralende zomerzon en met maar liefst 44 deelnemende teams van gemiddeld 5 personen vond zaterdagnamiddag in Bredene het Belgisch Kampioenschap zandkastelen plaats. Thema dit jaar was ‘Circus’. Er rezen weer heel wat prachtige creaties uit de grond, circustenten, zeeleeuwen jonglerend met een strandbal, olifanten, leeuwen, gekke clowns tot circuswoonwagens.

De winnaars van vorig jaar waren opnieuw aanwezig met 2 teams, de jongste van het gezin had zich zowaar tot architect ontpopt en was reeds dagen tevoren bezig met zijn ‘plan’. Volgens de olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ gingen alle deelnemende kinderen met een mooi prijzenpakket huiswaarts.

De vijf kleine mannen van Kurt Laforce gingen naar huis met de sympathie-prijs.
De vijf kleine mannen van Kurt Laforce gingen naar huis met de sympathie-prijs.© JC

Omdat het nu eenmaal een Belgisch Kampioenschap is heeft de jury na lang beraadslagen toch een winnaar aangeduid. De Zandstuiverkes onder leiding van Patrick Eyckmans mogen zich één jaar lang Belgisch Kampioen Zandkastelen bouwen noemen.

De 5 kinderen van het team Kurt Laforce kregen van de jury nog de prijs van de sympathie. Het team was reeds van ‘s morgens vroeg bezig met het maken van vlaggetjes en versieringen voor hun eigenhandig gebouwde circustent.

Bart De Volder kan op zijn huwelijkfoto's poseren met de gewonnnen prinsessenrugzak.
Bart De Volder kan op zijn huwelijkfoto’s poseren met de gewonnnen prinsessenrugzak.© JC

We mochten zelfs een team vrijgezellen verwelkomen, die deze activiteit als een ideale gelegenheid beschouwden om nog eens goed uit de bol te gaan. Bart De Volder mocht voor één van zijn proeven een zandkasteeltje maken. Ook zij werden ook beloond met een mooie prinsessenrugzak.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier