Wouter Deprez voert druk op Vlaamse regering op rond geblokkeerd boscompensatiefonds

© BELGA
Redactie KW

Acht miljoen euro in dat fonds, bestemd voor nieuwe bossen, zit om begrotingstechnische redenen geblokkeerd, vernam Deprez maandag van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V).

Haar collega van Begroting Annemie Turtelboom (Open VLD) zegt nu dat dossiers over de besteding van dat fonds door minister Schauvliege kunnen worden ingediend.

Het boscompensatiefonds wordt gespijsd met bijdragen van wie een bos mag rooien, met de bedoeling elders nieuwe bossen aan te leggen. Er zit echter acht miljoen euro in het fonds geblokkeerd en dat om begrotingstechnische redenen. Dat vernam de cabaretier maandag van minister Schauvliege, toen hij daar op de thee mocht voor een babbel over het bosbeleid.

Deprez zette woensdag op zijn Facebookpagina een open brief aan minister van Begroting Turtelboom om de middelen in het fonds vrij te maken. “Mevrouw Turtelboom, het bosbeleid in Vlaanderen is al een half verzopen drenkeling. Het geblokkeerde geld zou een reddingsboei kunnen zijn”, schreef Deprez.

Minister Turtelboom reageerde zelf op de Facebookpost van Deprez. “De miljoenen in het boscompensatiefonds zijn gereserveerd voor meer bos én dat blijft zo. Als minister van begroting beheer ik het geld, de bestemming ervan is een zaak van de bevoegde minister. Dossiers kunnen steeds ingediend worden door mijn collega Joke Schauvliege, daarna zal de regering hierover beslissen.”

“Eén ding is zeker: de verhalen van minister Turtelboom en van minister Schauvliege botsen met mekaar”, reageert Deprez op Facebook.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier