Wouter Deprez reageert gelaten op nieuws over Essers

© BELGA
Redactie KW

Cabaretier Wouter Deprez reageert gelaten op de beslissing van de Vlaamse regering om de uitbreiding toe te laten van de farmasite van Essers in Genk, maar stelt dat daarmee de kous nog niet af is.

Maandenlang verzette cabaretier Wouter Deprez zich tegen de uitbreidingsplannen van Essers. Hij noemt de beslissing van de Vlaamse regering om de uitbreiding toe te laten “de zoveelste inspiratieloze plotwending“. Hij hekelt dat de regering zich in dit dossier “onwankelbaar en onverzettelijk wil tonen”. “Had de regering maar een fractie van die onverzettelijkheid getoond in het handhaven van de voorwaarden die ze nog maar een paar jaar geleden zelf oplegde aan Essers”, stelt hij.

De cabaretier is ervan overtuigd dat de natuurorganisaties nu naar de Raad van State zullen stappen. “De juridische afloop van deze episode staat nog niet vast, maar een deel van het eindresultaat wel al: veel kwaadheid, frustratie en onbegrip bij de burger, tijdverlies voor Essers en imagoschade voor de Vlaamse regering”, besluit Deprez.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier